Jeg har vært vertsfamilie i ett år for to 2.klassinger; Gautham fra India og Maja fra Polen. Hvorfor vil jeg anbefale det samme til deg/dere?

Flor Fernandez Montes (far left) with her host family

Flor Fernandez Montes (far left) with her host family

Å få lov å åpne opp sitt hjem for disse flinke, positive og høflige studentene har vært en stor berikelse. Jeg har fått innblikk i det å være student ved UWC, både på godt og vondt. Jeg har fått lære og øve meg i å snakke engelsk. Jeg har overvunnet en skepsis til å ta fremmede inni huset. Lært nye kulturer og religioner å kjenne. Gjennom diskusjoner med opplyst ungdom har jeg måtte reflektere og begrunne, ofte revurdere, mine standpunkter i aktuelle saker. Jeg har fått flotte opplevelser gjennom det å lage mat sammen – indiske spesialiteter, piroger og kaker fra Polen.

Gautham og Maja på sin side fikk møte mine utflyttede barn som de nå selvsagt er venner med på Facebook. De har måttet smake på jølstraørret og lutefisk i godt vennelag. Følge med meg på kunstutstillinger og vært ute i naturen, både på fisketurer og på gårdsbesøk. Ofte slappet vi bare av sammen hjemme med lange frokoster, så en god film sammen eller de arbeidet med sine studier. Jeg stopper her, men mye mere kunne blitt fortalt.

Helt til slutt; frivillig arbeid utføres uten å få betalt, MEN du får betalt, ikke i form av penger, men med livslangt vennskap, ny kunnskap og takknemlighet.

Eva Marie Halvorsen

If you are interested in becoming a host family, please contact us at: hostfamilies@uwcrcn.no